Wie ben ik?


Mijn naam is Yaowaluk Wongsuwan (roepnaam Paw). Ik ben beëdigd tolk envertaalster in de Thaise taal. Ik ben in Thailand geboren en getogen en woon sinds 1992 in Nederland. Hier heb ik diverse opleidingen gevolgd van Havo tot en met Master in Economics & Business aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. 

Ik beheers 3 talen namelijk Thai, Nederlands en Engels. Het Thai is mijn moedertaal. Het spreekt voor zich dat ik de taal spreek en schrijf op het ‘native’ niveau. De Nederlandse taal beheers ik op een academisch niveau gezien dit de voertaal van mijn studies is geweest. Dit geldt uiteraard ook voor de Engelse taal. Mijn kennis van twee culturen stelt me in staat om de communicatie van de boodschap tussen mijn cliënten beter te begrijpen en hierdoor de onderlinge taalbarrière makkelijker te helpen overbruggen.

Na mijn studies heb ik ruim 10 jaar gewerkt als product marketeer bij diverse bedrijven in Nederland. In 2010 heb ik besloten een nieuwe weg in te slaan en sindsdien werk ik als freelance tolk en vertaler. Ik heb mijn eigen vertaalbureau ‘Thai voor Taal’ opgericht met als doel het leveren van kwalitatieve vertaal –en tolkdiensten in drie talen; te weten Thai, Engels en Nederlands. Ik werk zowel zelfstandig als in samenwerking met diverse gerenommeerde collega-bureaus in binnen- en buitenland. Deze collega-bureaus leveren op hun beurt diensten aan uiteenlopende bedrijven en (semi-)overheidsinstellingen.

De opdrachten die ik tot nu toe heb uitgevoerd zijn zeer divers. Het betreft zowel  telefonische tolkdiensten als tolkdiensten op locatie bij rechtbanken, advocaten- en notariskantoren, zorginstellingen, de Raad voor de Kinderbescherming, het UVW en  commerciële bedrijven. Opdrachten voor vertalingen kunnen zowel zakelijke als privé documenten zijn. Hierbij kunt u denken aan beschikkingen, aktes, diploma's, (financiële) verslagen, contracten, marketing teksten, applicaties, formulieren en brieven

Om mijn kennis in dit vakgebied optimaal te houden volg ik regelmatig relevante trainingen. Bij mij kunt u rekenen op professionaliteit, integriteit, punctualiteit, snelheid en kwaliteit.

Meer informatie over mijn opleidingen en werkervaringen kunt u  hier  vinden